Veel gestelde vragen / F.A.Q.

Wat zijn jullie bezorgkosten ?

Bezorging kunnen wij u aanbieden in overleg. De bezorgkosten zijn namelijk afhankelijk van de afstand en de aantallen die u afneemt. Als wij alles op voorraad hebben kunnen wij binnen een week leveren.

Hoe kan ik de platen het beste inkorten ?

Wij adviseren u om de stalen dak en wandplaten in te korten met een knabbelschaar. Mocht u toch gebruik maken van bijvoorbeeld een slijptol, zorg dan dat u de plaat goed schoonmaakt en de snijrand bewerkt met een likje verf of spuitbus. De geisoleerde dak en wandplaten kunt u het beste inkorten met een cirkelzaag. Zorg hier ook dat u de plaat na afloop goed schoonmaakt.

Kunnen jullie de platen ook op maat zagen ?

Wij kunnen in overleg de platen ook op maat zagen/bestellen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Plaatsen jullie de platen ook?

Twente Platen Specialist is een bedrijf dat voornamelijk gericht is op de in- en verkoop van dak en wandbeplating. Wij hebben zelf geen montageploeg, maar kunnen u wel in contact brengen met bedrijven die hier in gespecialiseerd zijn.

Waar moet ik de platen schroeven ?

De dak en wandplaten moet u schroeven in het lage gedeelte. Wij verkopen namelijk schroeven met een rubberen afdichtingsring.

Kan ik over de platen heen lopen ?

Als u ongeisoleerde dakplaten heeft, dan adviseren wij u eerst steigerplanken op het dak te leggen. De kans is anders aanwezig dat u het dak beschadigd.

Hoeveel graden moet mijn dak aflopen ?

Als u dakpanplaten wilt gebruiken, dan moet u dak minimaal 10° aflopen. Bij golfplaten, damwandplaten en dakprofielplaten hoeft u dak maar een paar graden af te lopen.